Saint James Ruhm Agricole 12 ans

Saint James Rhum Vieux Agricole 12 Ans – Anmeldelse

Saint James Rhum Vieux Agricole 12 Ans

Saint James 12 ans, er en rigtig god Rhum agricole, der fortjener opmærksomhed. Prøv den selv om du mest er til søde rom!
Personligt, bliver jeg mere og mere vild med Agricole rom eller rhum som franskmændene siger. Jeg kan godt lide stilen, selvom der gik tid før jeg blev komfortabel med agricole smagen.

Saint James Ruhm 12 ans

Kan erhverves i Irma til omkring kr. 350,-  Ind imellem er den på tilbud helt ned til kr. 249,- hvor jeg tænker det er et supertilbud.

Min vurdering giver velfortjente 88 point.

I lighed mede al anden agricole rhum er Saint James omfattet af AOC lovgivningen, der fastsætter en række forskrifter, omkring sukkerrør, sukkerrørsjuicen, gæring, destillering og lagring. Det hele kontrolleres af lokale gendarmer.

Det der adskiller Saint James og andre agricole rhum fra melassebaseret rom, er anvendelsen af sukkerrørs juice i stedet for melasse.

Desuden sker destilleringen til omkring 65% i en særlig kolonneform, hvilket giver en meget aromatisk rom, hvor grundsmagene fra den oprindelige juice kommer bedre med i slutproduktet.

Slutteligt er aldrings processen kontrolleret af ordensmagten, så der kan næppe snydes så meget, ligesom der i visse tilfælde anvendes fade lavet af fransk eg sammen med fade af amerikansk eg.

Disse 3 forhold er i min optik de vigtigste for smagen af agricole rhum.

Agenten i Europa for Saint James Rhum 12 ans, er ingen ringere end Luca Gargano, som er en personlighed inden for romindustrien og mesteren bag Velier Rom og flere andre top brands. Han ville ikke have agenturet, hvis kvaliteten ikke var i top. Se deres web

Saint James 12 ans. Vieux Rhum Agricole
Saint James 12 ans.
Vieux Rhum Agricole

Saint James Rhum Vieux Agricole 12 ans, Réserve Privée, 43%

  • Land: Martinique, AOC.
  • Alder 12 år, minimum i henhold til AOC regler.
  • Lagringsmetode: Bourbon fade, måske lidt Franske egetræsfade.
  • Udgangspunkt for gæring: Sukkerrørs juice.

Vurdering:

Farven er meget smuk brun-range og rommen er krystal klar. Duften er fin selvom den er oplevet kraftigere i andre agricole rom. Svagt præg af urter og græs (det såkaldte agricole præg), lidt mørk frugt a la svedsker og blommer. 4 point ud af 5

Smagen er tør, og blødes lidt op af blødheden i rommen, så den ikke virker knastør. Smagsindtrykket understøtter de indtryk jeg fik ind fra duften, hvilket virker meget harmonisk. Leder man  lidt efter, kommer der ligeledes noter af brændt kaffe og eksotiske krydderier som muskat. 20 point ud af 25.

Eftersmagen er lang, og følger den hidtidige harmoni. For mig er det brændt kaffe og mørk frugt der hænger længe. 8 point ud af 10.

Helhedsindtryk og begejstring: Saint James 12 Ans er en skøn rom, der i særlig grad viser hvor harmonisk rom kan være. Den er ikke smagt i blindsmagning endnu. Jeg vover at give den 6 point ud af 10, et til to for prisen i forhold til kvalitet.

Total pointscore: 88 er velfortjent.

Fornemmelse af sødme:

FAS: 8 ud af 20 (Tør med en god blødhed)

Sukkerindhold er ikke målt, men jeg vover at påstå, der ikke er tilsat sukker.

Fornemmelse af kompleksitet:

FAK: 15 ud af 20 – Kompleks uden at stikke af i en eller anden retning.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *